logo
Hoşgeldiniz! Tüm özellikleri lütfen etkinleştirmek için Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Admin
#1 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 09:55:40(UTC)
Admin

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 23.02.2013(UTC)

2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
hidayet
#2 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 09:59:16(UTC)
hidayet

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 11.04.2013(UTC)

Arkadaşlar marcamarca 'da elden gidiyor duyanınız var mı ? İngiliz yatırımcılar 100 milyon dolar kadar teklifte bulunmuşlar marcamarca 'ya neredeyse yabancı ortağı olmayan site kalmadı neden böyle ?

deren
#3 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 10:02:50(UTC)
deren

Milliyet gazetesi haber yaptı bu konuyu. Nedenine gelince bir kere bizim iş adamları şirketlerini kurduktan sonra yabancı yatırımcılar kendilerini buluyor verdikleri teklifler karşısında da hayır diyemiyorlar. Marcamarca 'ya da bu şekilde gitmişlerdir.

kantara
#4 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 10:04:36(UTC)
kantara

Sıralama: Newbie

Bence marcamarca yabancılarla ortaklık kurmaz 3 senedir faaliyet gösteriyor marcamarca sonuçta. Bu sektörün bu kadar çilesini çekip sonra hisse satacağını düşünmüyorum.

çağrı
#5 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 10:08:24(UTC)
çağrı

Bu yatırımcılara melek yatırımcı deniyor arkadaşlar. Ülkemizde kurulan Private Shopping'lere tekliflerde bulunup ortak oluyolar bir nevi hazır tezgaha kuruluyolar aslında. Yerli bildiğimiz birçok sitenin ya ingiliz ya amerikan ortakları var. Bana soracak olursanız marcamarca bu yatırımcılara karşı dik durur ve ortaklığa gitmez çünkü, marcamarca yeni kurulmuş bir site değil ve kimseye de ihtiyacı yok kendisi profesyonelken neden durup duruken yabancı ortaklara kucak açsın ki ?

özbek
#6 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 10:11:53(UTC)
özbek

bende yerli sermayeyle kurulmuş marcamarca 'nın yabancılarla ortaklık kurmasını istemem. Sonuçta erkek modasının en iyi şekilde belirleyip kampanya yapan bir site marcamarca. Ortaklık kurduğunda büyük ihtimal olaya daha kapitalist yaklaşıp formatı değiştirebilirler bu da 3 yıldır büyük risk alıp erkek kampanyaları ağırlıklı yayın yapan marcamarca 'ya zarar verir bence.

yüksel
#7 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 10:16:44(UTC)
yüksel

düşündüğünüz zaman garipte gelmiyor değil aslında. Düşünsenize bir site 100 milyon dolar ediyor gerçekten hayal gibi. Ben sizin gibi düşünmüyorum arkadaşlar marcamarca yerinde olsam alır parayı bakarım keyfime.

göksal
#8 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 10:18:41(UTC)
göksal

Gerçekten inanılır gibi değil dile kolay 100 milyon dolar aslında marcamarca gibi bir Private Shopping kurmak nedir kaça çıkar site nasıl yaptırılır araştırıyorum. Mantık olarak basit ama kurulabilir mi marcamarca gibi bir site bilemedim doğrusu.

master
#9 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 10:45:01(UTC)
master

Katılan: 21.05.2013(UTC)

Ben sana biraz biraz bildiğim kadarını anlatmaya çalışayım arkadaşım. Bir Private Shopping kurmak için neler ve ne kadar zaman gerekli.

Öncelikle mantık basit demişsinya aslında sandığın gibi ürünü siteye gir satılınca kargola gibi basit bir durum değil bunu böyle zannedip yola çıkan ve çok kısa sürede iflasa giden birçok firma var.

Bu yola siteni yazdırarak başlayacaksın. Bunun için gerekli olan ücret en azından 50,000 EURO bu sana garip gelebilir ama maalesef yazılımcıların istediği paralar bu meblağlarda.

Site yazılımını tamamladın sıra işleyişe geldi.

Türkiye'de marcamarca gibi bir Private Shopping açıp faaliyet göstermek için hem ciddi hem de profesyonel bir ekibe ihtiyacın var ki Türkiye 'de böyle bir ekibi bir araya getirmek çok zordur. Marcamarca böyle bir ekiple çalıştığı için 3 yıldır bu kadar popüler.

Siteni yazdırdın ekibini kurdun saha elemanları, call center ekibi, yöneticiler, fotoğrafçı, depo elemanları vs. derken en az 70-80 kişiden bahsediyorum ve bu ekibi departmanlarına çok iyi bir şekilde dağıtman lazım örnek verecek olursam bir Private Shopping'in en ağırlık verilmesi gerken departman bana göre Call Center olmalı çünkü, başarınız müşterilerinizin size rahat ulaşabilmesiyle doğru orantılıdır. Aksi takdirde sizinle iletişime geçmeyen bir müşterinin sosyal medyada neler yapabileceğini aklınıza bile getiremezsiniz ki marcamarca call center ekibinin 35+ kişi olduğunu biliyorum. Önemli bir diğer departman ise Satın alma departmanıdır. Bu departmanın çalışanları hem bakımlı hem de çenebaz tipler olmalı çünkü, sitende yayınlayacağın büyük markaları ikna etmek çokta kolay değil. E bu ekibe saha içi koşturmaları için araba temin etmen lazım bu da belli bir külfet tabiki.

Sıra sosyal medya mecralarına geldi.

Artık alışverişler bile online durumda olduğundan marka itibarınızı korumak son derece önemli çünkü, müşterilerinizin hemen hemen hepsini sosyal medya mecralarından kazanıyor ve müşteriler sizi gene bu mecralarda araştırıyor. Sosyal medya ve reklam mecraları için de sosyal medya uzmanı ve online pazarlama uzmanlarına ihtiyacınız var. Bu ekip içerik üretmede, banner görsellerinde ve ikili ilişkilerde başarılı olmalı ki sosyal medyada en ufak bir taviz olmasın.

Şimdi bütün bu aşamaları tek tek geçip bütün zorlukları göğüsleyip bu günlerde gelmiş marcamarca 'ya 100 milyon dolar teklif edilmesi tesadüf mü ? Kesinlikle değil hatta az bile. Kaldı ki marcamarca % 100 yerli sermaye ile bu günlere geldi herhangi bir yabancıyla da ortaklık kuracağını düşünmüyorum.

hala bir Private Shopping kurmayı düşünüyor musun ?

göksal
#10 Gönderildi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 10:51:15(UTC)
göksal

valla ne yalan söyleyim artık merak bile etmiyorum :) aşamalar hem para hem sabır gerektiriyo anlaşılan marcamarca 'da bu kadar aşamadan sonra yabancı ortakla falan uğraşmaz bence haklı olarak.

fbll
#11 Gönderildi : 25 Haziran 2013 Salı 12:38:23(UTC)
fbll

Katılan: 24.06.2013(UTC)

aslına bakarsanız master çok iyi açıklamış ama bende bişeyler söylemek istiyorum

bu iş gerçekten dışarıdan bakıldığında çok kolay gibi gözüküyor nedir mesela ürünü alıyorsunuz girişini sağlıyorsunuz sipariş geldiğinde de kargoya verip gönderiyorsunuz dimi peki bu iş bu kadar kolaysa marcamarca neden 150 kişi çalıştırıyor bünyesinde sizce ?

Private Shopping siteleri ciddi organizasyon içersinde çalışmak zorundadırlar numune sevkiyatları tedarikçi ile iletişim zinciri vs. derken kampanyaları ayarlamak yayın tarihlerine karar vermek bile ciddi hararetli toplantılar sonucu ortaya çıkıyor.

marcamarca 'dan örnek verecek olursak 3 senedir faaliyet gösteren ve ayakta durabilmiş bir site zaten 100 milyon dolar gibi bir teklif alması çok normal çünkü marcamarca Türkiye 'de gerekli prestiji kazanmış belli bir müşteri portföyüne ulaşmış bir site hal böyle olunca yabancıların da ağzı sulanıyo yeni yatırım yapmak yerine marcamarca gibi gerekli çalışmalarını tamamlamış sektörün bütün çilesini çekmiş sitelere yöneliyolar bizim işadamları da sıcak parayı görünce hemen kucak açıyor bu yatırımcılara aslında bunda ya beceremezsek mantığı da gizli biraz.

marcamarca bu teklif karşısında herhangi bir ortaklığa gitmez bence dediğim gibi 3 senedir zaten yolunu tutmuş getirdiği yeniliklerle çalışmalarını tamamlamış bir site durum bu olunca marcamarca neden ortaklık kursun ki bence de mantıksız ki aslına bakarsanız marcamarca gibi gücünü kazanmış sitelere 100 milyon dolar da az çünkü marcamarca gibi büyük siteler bir ayda dudak uçuklatacak cirolar yapıyolar.

kısacası arkadaşlar marcamarca % 100 yerli sermaye ile kurulmuş bir site ve öyle kalacak bence.

tomriks
#12 Gönderildi : 25 Haziran 2013 Salı 14:15:32(UTC)
tomriks

Eğer marcamarca gibi tam anlamıyla bir Private Shopping kurmaktan bahsediyorsanız reklam giderlerini saymazsanız en azından 500,000 tl.'ye ihtiyacınız var buna kazanımlarınız elinize geçene kadar ki dayanma gücü de dahil. Reklam giderlerini de düşünürseniz nereden baksanız 1 milyon tl.'ye ihtiyacınız var.

dandin
#13 Gönderildi : 26 Haziran 2013 Çarşamba 11:18:32(UTC)
dandin

kolay şeyler değil arkadaşlar bir defa sadece bilinirlik için bile aylık olarak en azından 100.00 tl.'ye ihtiyacınız var reklam giderleri personel giderleri vs derken çok ciddi meblağlar ortaya çıkıyor bir de insanlar ne istiyosa onları saptamak lazım şu unutulmamalı notu halk verir kimin işine ne kadar yarıyorsanız o kadar sevilirsiniz mantığı kaliteli hizmette kimse önünüze geçemez ama sahte ürün satıp yavaş teslimat vs. yaparsanız da bir arpa boyu yol katedemez ve zamanla da kepenklerinizi indirirsiniz. Marcamarca bildiğim kadarıyla 3 yıldır hizmet veriyor diğer arkadaşların ve benim dediğim konulara da özen vermemiş ciddiye almamış olsaydı marcamarca 'da belki şuan iflas etmiş bir site olacaktı fakat, marcmarca n'aptı türkiyede ilk olarak erkek moda dünyasına hitap eden kampanyalar yayınlayarak erkekler de internetten alışveriş yaparı gösterdi herkese ki bu ülke şartlarında ciddi bir risktir daha sonra ne yaptı kapıda ödeme bunu neden yaptı maalesef hala insanımızın internet alışverişlerinde ciddi güven problemleri var marcamarca kapıda ödeme seçenekleriyle bu direnci kırdı ve şimdi insanlar ürününe dokunmadan herhangi bir ödeme yapmama lüksüne kavuştu marcamarca vesilesiyle işte bütün bunlar marcamarca 'yı ileriye taşıyarak bu günlere taşıdı. Unutmayın başarı kesinlikle tesadüf değildir ve eğer düzgün ve dürüst çalışıyorsanın Allah hep yanınızdadır ;)

tomolock
#14 Gönderildi : 26 Haziran 2013 Çarşamba 14:39:10(UTC)
tomolock

bu işlere bulaşmak için şirket kurulumu için harcadığınız para kadar geride de para gücünüzün olması gerekir bence arkadaşlar sonuçta pos ile çalışacaksınız ve sattığınız ürünün parasını size banka da 45 gün sonra ödeyecek en erken yani siz de paranızın elinize geçmesi için bekleyeceksiniz ama çalışacağınız kişileri ya da firmaları 45-60 gün arasında bekletmekte başlı başına zor bir iştir ciddi ikna kabiliyeti gerektirir ve bu 45 günlük kısımda siz de faaliyetlerinize devam etmek durumundasınız.

arkadaşlar 1 aylık reklam giderinin 100.00 tl olması gerektiğinden bahsetmişler bu veriyi baz alırsak karşıdan ödeme için bekleyeceğiniz zaman zarfı içerisinde cebinizden 100.00 tl daha çıkacak demektir. Yeni ürünler yeni tedarikçiler depo masrafları personel ve fatura kdv giderleri derken daha para kazanmadan bu giderleri karşılayabilecek bir parasal gücünüzün olması gerekir bu da milyon tl.leri bulan meblağlara çıkıyor ve sonuç olarak eğer bir işadamı değilseniz ya da piyango vurmadıysa yapabileceğiniz bir iş değil bu iş.

marcamarca 'da ilk açıldığı günlerde büyük ihtimal birçok zorlukla karşılaşmıştır ama görünen o ki profesyonel bir ekiple çalıştıkları için bu günlere gelmişler işte bu melek yatırımcılarında yaptığı bu biz sadece fikir yürüterek ve biraz e-ticaret tecrübemiz olduğundan olabilecek sıkıntıları yazıp paylaşmaya çalışıyoruz ama bu iceberg 'in görünen yüzü gerçekten kimbilir daha ne büyük sıkıntılar çıkıyodur melek yatırımcılar da bu işin aslında çok zor olduğunu bildikleri için marcamarca gibi sektörün çilesini çekip bertaraf etmiş sitelere paraları da olduğu için yüksek paralar ödeyip ortak olup hazır tezgaha kuruluyolar marcamarca 'nın bunca zamandan sonra böyle bir ortaklığa gitmez bence neden gitsin ki zaten yüksek cirolu bir şirket üstelik tamamen yerli durup dururken melek yatırımcılarla ortak olacağını düşünmüyorum.

wow
#15 Gönderildi : 1 Temmuz 2013 Pazartesi 09:45:05(UTC)
wow

Katılan: 28.06.2013(UTC)

arkadaşlar Türkiye 'de bu private shopping furyası oldukça hızlı ilerliyor ama marcamarca gibi başarıyı yakalamış sitelerin dışında başarısız olup milyonlar harcayıp ne yazık ki ekiplerini lağveden alışveriş siteleri de var bunun birçok sebebi olabiliyor güven verememe profesyonel işi bilen ekiple yola çıkamama vs. vs. aklınıza gelen gelmeyen birçok nedene bağlı olabiliyor marcamarca 3-4 yıldır hizmet verebiliyorsa arkadaşların bahsettiğinin aksine şunu diyebilirim. "Ticari Strateji" sonuçta modayı dolayısıyla mevsim dengelerini de gözetmek gerekiyor birçok sitede mevsimi yansıtmayan kampanyalar gördüm defalarca bende bu yönünden bakıp bişeyler yazmak istedim.

şimdi düz mantık yürütmek bile yeterli.. marcamarca az önce bahsettiğim gibi bir site olsaydı moda akımlarını kampanyalarına yansıtmasaydı satın alma ekibi ürün trendlerini yakından takip etmeseydi sizde marcamarca 'ya girdiğiniz de bgn 36 derece olan istanbul'da alışveriş için kazak alır mısınız ? tabiki almazsınız dolayısıyla o site boşa olta atmış oluyor bu gayet mantıksız ama gereken ciddiyeti göstermeyen siteler kepenk indirmek zorunda çünkü, hiçbir şey tesadüf değil marcamarca 'nın başarısı da bu astronomik teklifleri alması da.

benim dikkatimi çeken durumlardan en gözüme çarpanı buydu aslında. Diğer arkadaşlar gibi şirket hiyerarşisi konularında pek bir bilgim yok ama internetten satış konusu önceleri bana da mantıklı ve basit gelmişti herhangi bir site yazmak gibi bir donanıma da sahibim fakat Private Shopping sitesi nasıl olmalı nasıl çalışır gibi konuları araştırdıkça aslında çok çok zor ve maddi yönden de çok güçlü olunması gerektiğini anladım ve detay detay inceleyip alt limitlerde bir hesap çıkardığımda nereden baksanız en az ama en az 600.00 tl. ve üzerine en az 250.00 tl. de dayanma gücü gerekiyor profesyonel bir alışveriş sitesi olabilmek için.

şunu da aklınızdan çıkarmamanız gerekir bu işlerde kesinlikle müşterilerinizin psikolojisini ve tutumunu araştırmalar yapıp müşterilerinize göre satış stratejileri geliştirmeniz gerekir araştırmalarım sonucu yeni açılan siteleri neden tercih etmeliyim gibi bir fikirle yola çıktım dedim ki insanlar benim açacağım siteyi neden tercih etsinler bunu öğrenebilmem için bir sürü alışveriş sitesinin ödeme seçeneklerini, hakkında yazılarını, kullanıcı yorumlarını didik didik ettim tabi bu sitelerin arasında marcamarca 'da vardı.

şimdi yazacağım şeyler arkadaşlarımın dedikleriyle benzer şeyler olabilir kusuruma bakmayın ama marcamarca 'yı baz alacağım için farkettiğim yeniliklerden bahsedeğim bu yenilikler de arkadaşlarımın da aslında farkettiği şeyler.

hani az önce ülke insanının psikolojisini bilmekten ve bunların araştırılması gerektiğinden bahsettim temelinde şu soru var insanlar benim sitemi neden tercih etsinler onlara diğer alışveriş sitelerinden farklı ne verebiliyorum.

Türkiye 'de çok fazla kırılmasına rağmen hala internete kredi kartı numarasını girmek istemeyen insanların yüzde oranı % 85 civarı internetten alışveriş yapan insanların yüzdesi de ne yazık ki % 7'leri geçmiyor. Peki bu tip müşterileri nasıl kazanabiliriz " Kapıda Ödeme " ile. Marcamarca 'da çok zekice bi atılım yaptı ve Türkiye 'de Private Shopping sitesi olarak ilk defa bu sistemle de ödeme kabul etti. Sonunda ne oldu insanlar kapıya kadar ürünleri gelmeden ceplerinden herhangi bir ücret ödemediler bu marcamarca 'nın müşterilerine hediye ettiği bir uygulama aslında. Bu durum şimdiye kadar akla gelmeyecek bir durum değil fakat risk alınacak bir durum neden mi ? Bütün internet sitelerinde ki mantık şu ver kredi kartı numaranı ben paramı bi alayım sonra sana ürününü gönderirim sizce de mantık bu değil mi yani garantici risksiz mantık.

anlatmak istediğim marcamarca kapıda ödeme gibi seçenek sunduğundan aslında diyor ki siz bize güveniyorsunuz ama biz de sizlere güveniyoruz siparişiniz sonunda ürününüzü size teslim etmeden de herhangi bir ücret talep etmiyoruz işte bu uygulama marcamarca 'yı herkesin gözünde güvenilir bir site haline getiriyor ki bunu diğer sitelerin yapmıyo olmasının sebeplerinden biri de ya evde yoksan korkusu o zaman kargo firması geri gönderim yaparak aslında siteyi daha bir maddi külfet altında bırakıyor bir kargo ücreti nedir ki demeyin çünkü potansiyel 80 milyon müşteriniz var. Marcamarca bütün bu riski göze alarak ne kadar büyük bir adım atmamış mı sizce ve sonunda da bu astromik teklifleri haketmiyor mu ya da bütün bunlardan sonra bu teklifler sizce marcamarca 'ya komik gelmiyor mu ? bence geliyor ve marcamarca bu tarz teklifleri çok ciddiye alıp herhangi bir ortaklık düşünmüyor sanki çünkü, bunca yıldır zaten geliştireceği stratejileri geliştirmiş bütün müşterilerinin güvenini ve verdiği hediyelerle sevgisini kazanmış bir site bütün bunlardan sonra yabancı bir ortak alıp kendi yollarına burnunu sokturmaz bence.

Bu konudaki kullanıcılar
Guest
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.